+3623 416 000 kozpont@epcnyomda.hu

Cégünk a GINOP Plusz-1.2.3-21 felhívás keretében 89,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el

Kapacitásbővítési és hatékonyságnövelési beruházás az Electroprodukt Kft-nél

 

A 178,9 millió forint összköltségű projekt során a budaörsi cég az épületbővítésen túl, az eszközparkját is fejlesztette.

 

Az Elektroproduct Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz által meghirdetett „GINOP Plusz-1.2.3-21” felhívás keretében 89,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

A folyamatosan bővülő megrendelések miatt kialakult logisztikai nehézségek megoldására az Elektroproduct Kft. bruttó 480 négyzetméternyi épületbővítést fog megvalósítani az elkövetkezendő időszakban.

Az új épületrész felső szintjén lesz található a nyomda irodája, egy nyitott, erkéllyel rendelkező étkezővel együtt. Az alsó szinten, az előbbiekben említett logisztikai komplikációk megszüntetésének céljából, egy nagy papír raktár fog helyet foglalni.

A régi irodarészt a hatékonyságnövelés megsegítése képpen átalakítják és a termelő üzemrészhez kapcsolják. A meglévő Horizon ragasztókötő gépet egy újonnan vásárolt Horizon CV8-3 szállítószalag segítségével összekapcsolják a szintén Horizon márkájú vágógéppel, így növelve a könyvkötészet gyorsaságát és a termelés maximalizálást.

Ugyanebben a teremben foglal helyet egy 12 állomásos Horizon összehordó gép, melyet a cég újabb 6 állomásos Horizon MG 600b-vel fog bővíteni. Ennek következményeképpen a több oldalszámos könyvek belíveit egyszerre képesek lesznek összehordani, ezzel meggyorsítva a teljes munkafolyamatot.

Ezenfelül, a szintén megnövekedett digitális nyomtatási megkeresések miatt egy Xerox PrimeLink B9125 digitális nyomdagépet is fognak vásárolni, mellyel a perszonalizálást, a sorszámozást, a megszemélyesítést, valamint az egyszínes megrendeléseket is képesek lesznek elkészíteni.

Az Elektroproduct Kft. a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektet ökolábnyomának minimalizálására és a zöldenergia hasznosítására. Ezért döntött úgy, hogy a támogatás egy részét 50 kWp-es napelemes rendszer felszerelésére és beüzemelésére fordítja, ezzel is csökkentve a hagyományos energiafelhasználást.

A technikai- és épületbővítési fejlesztések mellett a cég nyelvi képzésben, valamint szakmai tanácsadásban is részt vesz a támogatásnak köszönhetően.

A „GINOP Plusz-1.2.3-21” számú pályázati kiíráson 89 495 920 forint uniós támogatást elnyert, 178 991 840 forint összköltségű fejlesztés 2022. január 28-án indult és a fizikai befejezésének tervezett napja 2023. december 31-én lesz.