Prospektus és magazin nyomtatás


Prospektus nyomtatásra a legtöbb cégnek még manapság is szüksége van és nem mindegy hogy milyen minőségű prospektust kapnak kézhez ügyfelei.

 

A prospektusok a cég termékeinek, szolgáltatásainak legfőbb népszerűsítői. Egy igényesen kinyomtatott prospektus az adott termék, szolgáltatás jó minőségét sugallja partnereinek. Ezeket a prospektusokat az ügyfelek megőrzik, használják, tehát a szép kivitelű anyag hatékony reklámhordozó.

 

A prospektusok lehetnek néhány oldalas irkafűzött termékreklámok vagy sokoldalas komplett ragasztókötött cégportfóliók. A prospektusok rendelkeznek a legszélesebb kiviteli lehetőségekkel így már a tervezésnél szükséges kialakítani a helyes koncepciót. Az irkafűzött prospektusok méretei az egész kis „zseb” mérettől (LA/4) a normál-nagy (A/4-B/4) méretig, a belívek vastagsága a 90 gr.-tól a 170-200 gr.-ig terjedhetnek. Az igényesebb kivitel érdekében lehetőség van a prospektus belíveinek direkt kísérőszínnel történő nyomtatására, vagy lakkozására, illetve a képek UV formalakkozására. A borítót fóliázhatjuk, stancolhatjuk, UV lakkozhatjuk vagy akár metál présfóliázhatjuk is, egyedi megjelenést biztosítva így a prospektusnak. A gerincet omega kapcsozva a prospektus lefűzhető a gyűrűs mappába, így hosszú ideig rendszerezve eltárolható. A ragasztott gerincű prospektusokban lehetőség van többfajta papírminőség kombinálására (ofszet, kreatív, műnyomó, pausz) jelezve vagy elválasztva ezzel a különböző tartalmi részeket. Vastagabb prospektusokat spirálozott gerinccel lehet használhatóbbá tenni.

 

A magazinok nyomtatásánál a gyors határidők és a költséghatékonyság a legfontosabb. A belíveket általában 60-80 gr.-os normál vagy volumenizált magazinpapírra készítjük, a borítók vastagabb műnyomók. A  magazinoknál egyre jobban előtérbe kerül a környezet tudatosság így lehetőség van újrahasznosított vagy felelős erdőgazdálkodásból származó FSC minősített papírok használatára.