Dobozok-csomagolások


A különféle dobozok-csomagolások használata az ipar minden területén széles körben elterjedt. A csomagolásokkal szemben támasztott követelmények is sokrétűek. A dobozoknak nem csak a beltartalom mechanikai védelme a feladata. A kozmetikai iparban fontos az esztétikai kivitel, a speciális nyomtatási technikákra való alkalmasság-vakdomborítás, présfóliázás, UV lakkozás stb. Az élelmiszeripari a kartonok és csomagolások fontos jellemzője hogy érintkezhessen, viszont ellenálló legyen a néha vizes-zsíros beltartalommal.


A dobozok kialakítása sokféle lehet mind záródási mind anyagvastagság, mind ragasztási-összeállítási mód szerint. Új doboz tervezése esetén fontos egy számítógépes lézervágott minta elkészítése amin ellenőrizhető a doboz működése, és ha tökéletesen záródik és óvja a terméket a tervezéshez a stancrajzot is innen lehet előállítani. A dobozgyártáshoz használt karton alapanyag is sokféle lehet, fontos a megfelelő kiválasztása mind grammsúly mint ár-érték arány tekintetében. A dobozkartonok két fő csoportja a tiszta cellulóz alapanyagból készült SBS, GC1, GC2 kartonok amik különböző minőségeket jelölnek. A hulladékbázisú Duplex-Triplex kartonok háta szürkés színű, az elején nyomtatható mázréteggel. A kétfajta dobozkarton árban és minőségben is eltérő.


Az általunk gyártott dobozok és csomagolások nagyon sokrétűek szerteágazók, szinte mindent összecsomagolunk mindennel az Ön igényei szerint, néhány példa erre.


A kozmetikai csomagolások elsősorban exkluzív kivitelűek, tiszta cellulózból készült jó minőségű dobozkarton alapanyagra sokfajta felület nemesítési technikával. A különféle egyéb használati tárgyak csomagolását a termék ára és a célközönség határozza meg. Ezek dobozai lehetnek mind GC1-GC2 mind duplex-triplex kartonok is. A játékdobozok és más nehéz termék csomagolása általában 1,5 mm-2 mm vastag kötészeti lemezre kasírozott vékony bevonópapírral készülnek. Ezeket utána a rendelt darabszám függvényében kézzel vagy gépi úton alakítjuk dobozokká a lemez stancolásával és a bevonó felkasírozásával . A különféle hanghordozók dobozai is széles skálán mozognak az egyszerű CD toktól a papírtokos Digipack csomagolásig. Több hanghordozó összecsomagolása is megoldható egy oldalon nyitott, hátán zárt gyűjtődobozzal (Slipcase). A CD-DVD csomagolásokhoz minden szükséges rajz, szerszám, segédanyag (tálca, tüske) rendelkezésre áll raktári készletünkön. Speciális záródású termék dobozokat-csomagolásokat is gyártunk az anyag síkjába süllyesztett rejtett mágneszárások segítségével mellyel érdekes megoldások alakíthatóak ki.


Ha Önnek csomagolási gondjai vannak, keressen minket bizalommal, biztos tudunk jó megoldást javasolni és le is gyártjuk azt.